Glazen schuifwand de 7 voordelen op een rijtje
14 december 2020 
4 min. leestijd

Glazen schuifwand de 7 voordelen op een rijtje

Interesse in een glazen schuifwand? In deze blog de voordelen op een rijtje

Een glazen schuifwand is populair. En dat is ook niet zo gek, want een schuifwand is niet alleen stijlvol, het biedt ook een aantal belangrijke voordelen.

Ik vind het belangrijk om hier bij stil te staan, want de aanschaf van zo’n mooie glazen schuifwand Nice & Easy van Prima Veranda is toch een forse investering. Je wilt er zo lang mogelijk van blijven genieten. Ik bespreek daarom de belangrijkste voordelen voor je in dit artikel.

1. Een glazen schuifwand verlengt het buitenseizoen

Misschien heb je op dit moment al een overkapping in je tuin waar je goed gebruik van maakt tijdens de warme dagen van de lente en de zomer. Hoe fijn zou het zijn als je het buitenseizoen kunt verlengen?

Door het plaatsen van een glazen schuifwand is dit mogelijk. Met een glazen schuifwand maak je de overkapping winddicht en beschermt het tegen regen of andere weersinvloeden. Dit maakt het mogelijk om in elk seizoen te genieten van het buitenleven.

Zodra de zon schijnt blijft de warmte lekker “hangen” omdat de wanden gesloten zijn. In de zomer, als de temperatuur een stuk hoger ligt, schuif je de wanden gemakkelijk in zijn geheel open door middel van de soepel lopende glazen panelen.

Daarmee is er voldoende ventilatie om heerlijk te genieten. Als de temperatuur zakt, zijn de glazen panelen weer eenvoudig dicht te schuiven.

Een glazen schuifwand verlengt het buitenseizoen

2. Glazen schuifwanden worden op maat gemaakt met keuze uit drie, vier of vijf rails

Alle glaspanelen leveren wij op maat in een breedte variërent van 60 tot 120 cm. De panelen overlappen elkaar evenveel, dit geeft glazen schuifwand iets extra’s en het oogt rustiger.

Ieder paneel heeft vier slijtvaste wielen aan de onderkant van elk paneel en is in hoogte verstelbaar. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit teflon materiaal die zorgen voor een soepele bediening. De wielen zijn per paneel af te stellen. Dit zorgt ervoor dat alle panelen keurig netjes recht op elkaar aansluiten.

Rails / sporen                                                                                                            

De wanden zijn verbonden aan onder- en bovenrails of sporen. “Rails” of “sporen” zijn hetzelfde begrip. Daar rollen de panelen doorheen. Je kunt bij Prima Veranda kiezen tussen drie, vier of vijf rails. Voor elke situatie is een andere toepassing mogelijk. Wij kunnen je informeren over het inmeten van glazen schuifwanden, zodat je weet welk railsysteem het beste bij jouw situatie past.

Het railsysteem maakt het eenvoudig om de wand open en dicht te schuiven op een rechte manier. Ze houden de wand in het gareel. De deuren openen met behulp van de rails naar links, rechts of vanuit het midden, afhankelijk van jouw voorkeur. Uniek aan dit systeem zijn de “meenemers”. Het maakt niet uit of de deuren open- of dicht geschoven worden, de panelen zitten aan elkaar vast en lopen soepel met elkaar mee. Ze nemen elkaar dus mee met het open- en dichtschuiven.

Een glazen schuifwand maken we volledig op maat

3. Een glazen schuifwand Nice & Easy van Prima Veranda bestaat uit gehard glas van 10 mm dikte

Panelen leveren wij standaard aan in gehard veiligheidsglas met een dikte van 10 mm. Hierdoor is het erg sterk en maar liefst vijf keer sterker dan een ongeharde glasplaat. Mocht de unieke situatie zich voordoen dat jouw wand van gehard glas toch breekt? Geen zorgen. Gehard glas dat breekt valt in duizenden relatief onscherpe stukjes uit elkaar. Dit komt door de afgevlakte randjes. De kans op verwondingen is daardoor aanzienlijk kleiner.

Daarnaast zijn geharde glazen goed bestand tegen mechanische schokken en temperatuurverschillen. De aluminium profielen zijn voorzien van een kras vaste structuurlak in de kleur antraciet, wit ral 9010 of aluminium natuur.

4. De schuifwanden Nice & Easy levert Prima Veranda zonder profielen in de glazen panelen

Panelen leveren we met extra helder doorzichtig glas zonder profiel erin verwerkt en met gepolijste randen, wat zorgt voor extra veel lichtinval met optimale zicht en openheid. Handig voor als je binnen wilt zitten en goed overzicht wilt hebben op kinderen die nog buiten aan het spelen zijn.

Glazen schuifwand zonder profielen

5. Schuifwanden Nice & Easy van Prima Veranda hebben een lage onderdorpel

Wij leveren de glazen schuifwand met een lage onderdorpel van 17 mm hoogte, waardoor de ruimte makkelijk toegankelijk is. Er is niets zo irritant, als onverhoopt struikelen over een drempel die net wat hoger ligt. Al hebben sommige mensen hier meer aanleg voor dan anderen.

Glazen schuifwand met lage onderdorpel

6. Glazen schuifwanden Nice & Easy van Prima Veranda zijn duurzaam

Van je dure investering wil je natuurlijk wel jarenlang kunnen genieten en daarom is duurzaamheid belangrijk.

Wij leveren onze glazen schuifwanden met aluminium rails. Deze zijn hard en slijtvast waardoor ze niet gaan roesten. De wielen aan de onderkant van de rails zijn van slijtvaste hoogwaardige teflon materiaal gemaakt.

Energierekening                                                                                              

Je kunt bovendien bij handig gebruik van de wand op een slimme manier jouw energierekening laten dalen. Dit doe je door het overdragen van de hitte van de ruimte waar de glazen schuifwand is geplaatst naar andere ruimtes in je woning. Beter voor het milieu en beter voor je portemonnee.

7. Een glazen schuifwand leveren we met een makkelijke doe-het-zelf handleiding

Naast de losse onderdelen zoals bijvoorbeeld handgrepen en glasklemmen, zijn montagematerialen en afdichtingen meegeleverd. We hebben er rekening mee gehouden om alles zo eenvoudig mogelijk in hapklare brokken aan te leveren. Daar hoort uiteraard ook een handige montagehandleiding bij, waarin elke stap in simpele bewoordingen wordt uitgelegd.

Bovendien wordt alles vooraf uitvoerig gecontroleerd op schade en netjes verpakt zodat je bij levering niet voor verassingen komt te staan. Dit maakt het wat ons betreft de meest eenvoudige Doe-Het-Zelf schuifwand van Nederland.

Meer informatie nodig of direct bestellen? Neem een kijkje op onze glazen schuifwand pagina.                                                                                   

Ik heb mijn uiterste best gedaan een interessant artikel te schrijven voor iedereen die op zoek is naar een glazen schuifwand.

Opmerkingen, vragen of aanvullingen worden enorm gewaardeerd en kun je plaatsen in het reactieveld onder dit artikel.

Showroom

Wij hebben ook een showroom waar een Doe-Het-Zelf veranda, zijwanden en glazen schuifwanden te bewonderen zijn. Onze winkel is gevestigd op het volgende adres:

Papland 13-O
4206 CK Gorinchem
Glazen schuifwand in onze showroom in Gorinchem

Over de schrijver
Oprichter en mede eigenaar van Prima Binnen- en buitenleven.Van kinds af aan opgegroeid met het vak en door de brede interesse helemaal up-to-date met de ontwikkelingen in de markt.Klantgerichte advisering over terrasoverkappingen, pergola's, zonwering, raamdecoratie en gerelateerde artikelen is de passie.
Reactie plaatsen